Náhradní provoz během stávky podle BA funguje dobře

21.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 21. března (ČTK) - Stávka palubního personálu v British Airways pokračuje druhým dnem. Spoustě cestujících se zkomplikovaly plány, ale firma tvrdí, že její náhradní provoz dnes funguje dobře. Podle odborového svazu Unite zůstalo množství letadel na zemi a do práce nenastoupilo 10.000 jeho členů.

Leteckou společnost postihl pokles poptávky následkem hospodářské krize a neochota zaměstnanců přistoupit na zmražení mezd a nové pracovní podmínky. Podle dnešního prohlášení BA vzlétlo více letadel, než se předpokládalo. Třídenní protest končí v pondělí 22. března, druhá stávka je plánovaná na čtyři dny od 27. března.

British Airways přidaly během protestu několik letů díky tomu, že mnozí členové palubního personálu nastoupili do práce bez ohledu na výzvy odborového svazu. Letadla ze vzdálených zahraničních destinací dnes ráno přiletěla do Londýna podle plánů.

BA dodala, že se dnes nahlásila do služby většina palubního personálu na letišti Gatwick a zhruba polovina proti normálu na Heathrow. Na zahraničních letištích personál nestávkuje. Ze zrušených spojů se podařilo zprovoznit více než deset.

BA zabránily většímu chaosu tím, že přeškolily zaměstnance a najaly si letadla a personál od konkurenčních leteckých společností. Předpokládá se ale, že zhruba 1100 letů z 1950 se bude muset během třídenního protestu zrušit, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK