Zástupci HK a ČSSD se shodli na potřebě zavedení eura v roce 2015

25.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. března (ČTK) - Zástupci podnikatelů a České strany sociálnědemokratické se dnes shodli na potřebě zavedení eura v roce 2015 a na rozšíření podpory malých a středních podnikatelů prostřednictvím Českomoravské záruční a rozvojové banky. Po jednání to řekli novinářům předseda ČSSD Jiří Paroubek a šéf Hospodářské komory Petr Kužel. Neshodli se na návrzích ČSSD na zvýšení daňové zátěže podniků. "Dohodli jsme se, že o nich budeme ještě diskutovat," podotkl Kužel.

Zavedení jednotné evropské měny v ČR je podle Paroubka součástí dlouhodobé strategie ČSSD. "Termín v roce 2015 či 2016 je realistický," dodal. Kužel připomněl, že zavedení eura je pro české exportéry klíčové. Pomoc menším podnikům by spočívala podle Paroubka ve zpřístupnění úvěrů zvýšením příspěvků ČMZRB na záruky nebo úroky z úvěrů.

Představitelé Hospodářské komory a ČSSD se shodli na nutnosti zjednodušení čerpání peněz evropských fondů, diskutovali o dopravní infrastruktuře, hovořili o dostavbě elektráren. Paroubek upozornil na to, že ČSSD nepřipravuje zvýšení daňové zátěže ani odvodů osob samostatně výdělečně činných. "Rozporů nebylo mnoho," řekl šéf ČSSD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK