Toyota nebude několik dnů vyrábět v závodech ve Franci a Británi

26.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 26. března (ČTK) - Japonská automobilka Toyota zastaví na několik dnů výrobu ve svých továrnách ve Francii a Británii. Podnik dnes uvedl, že ho k tomu přiměla slabá poptávka. Částečně ji přičítá aféře s poruchami svých vozů.

Výrobu ve francouzském závodě Toyota zastaví na čtyři dny od 6. dubna. Po pět pracovních dnů pak nebude vyrábět v obou svých britských továrnách během května. Počátkem června chce navíc Toyota zastavit jednu ze dvou montážních linek v britském Burnastonu, a to také na pět pracovních dnů.

"Ve Francii přehodnocujeme výrobu kvůli dopadu potíží po výzvě k opravám," uvedla tisková mluvčí automobilky. Dodala, že opatření v Británii jsou součástí již dříve dohodnutých kroků, především kvůli slabému prodeji aut v Evropě.

Toyota byla nucena svolat do servisů 8,5 milionu svých aut, což představuje nejrozsáhlejší takovou akci v odvětví. Problémy s brzdami měl její model Prius a další potíže s sebou přinesly zadrhávající se pedál rychlosti a uvolňující se podlahová krytina.

V únoru se kvůli tomu prodej toyot ve Spojených státech propadl o devět procent. Začátkem tohoto měsíce proto automobilka přišla s pobídkami, aby opět přitáhla zájem spotřebitelů, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK