easyJet letos zvýší počet linek z Prahy o polovinu na 51 letů

29.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. března (ČTK) - Nízkonákladová britská letecká společnost easyJet zvýší v letním letovém řádu počet letů z Prahy o polovinu na 51 linek týdně. Celkem letos z Prahy plánuje přepravit 375.000 lidí. Na dnešní tiskové konferenci to uvedla marketingová manažerka Verena Keimerová.

Letadla easyJet začala tento víkend nově létat z Prahy do Paříže, v dubnu přibude linka do britského Doncasteru a v květnu do Amsterdamu. V současnosti firma provozuje z Prahy lety do Londýna, Bristolu a Milána. Do Paříže a Amsterdamu bude dopravce létat sedmkrát týdně, do Doncasteru třikrát.

V současnosti easyJet působí na 119 letištích ve 29 zemích, kde provozuje více než 500 leteckých linek. V roce 2010 se chystá otevřít více než 70 nových linek v Evropě, Severní Africe a na Středním východě.

Na pražském ruzyňském letišti je easyJet čtvrtým největším dopravcem s podílem pět procent; větší jsou jen ČSA, německá Lufthansa a maďarský Wizzair. Od svého vstupu na český trh dopravce do Prahy a z ní přepravil celkem šest milionů lidí.

easyJet je jednou z mála leteckých firem, které loni skončily v zisku. Ten se pohyboval kolem 44 milionů liber (zhruba 1,2 miliardy Kč) před zdaněním. Letos společnost odhaduje růst příjmů až o deset procent. Počet pasažérů se má zvýšit z loňských 46 milionů na 50 milionů lidí. Společnost provozuje 182 letadel s průměrným stářím 3,5 roku.

jsa dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK