Prima: Autoservisy potají kontrolují fabie kvůli výrobní vadě

29.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mladá Boleslav/Praha 29. března (ČTK) - Vozy Škoda Fabia hatchback vyrobené v loňském roce mají podle televize Prima výrobní vadu. Autorizované servisy škodovek volají majitelům aut a chtějí, aby k nim přijeli na kontrolu. Jak Prima uvedla, kontroly probíhají v utajení, autoservisy nesdělují majitelům vozů přesné informace, o jakou vadu jde. Mluvčí automobilky i pracovníci na informační lince podle Primy popírají, že se něco takového děje.

Servisy jsou skoupé na slovo a oficiálně Škodovka dokonce tvrdí, že fabie nesvolává vůbec, uvedla Prima.

"My tady opravdu nemáme informace o tom, že by fabie měla nějaký problém, že by se měly svolávat do servisů," sdělila Primě Daniela Lehmanová z informační linky společnosti Škoda Auto. Mluvčí Škodovky to odmítl komentovat, nic takového se podle něj neděje, uvedla Prima.

Televizi však řada majitelů škodovek potvrdila, že si je autoservisy postupně telefonicky zvou k opravě závady. "Nejprve paní chtěla VIN kód našeho vozidla s tím, že po ověření nám zavolá," řekla Primě majitelka vozu Škoda Fabia. Asi po deseti minutách nám potvrdila, že máme přijet a že závadu odstraní. Neřekla však konkrétně, o jakou závadu jde, dodala majitelka.

Není to poprvé, kdy Škodovka zve majitele k opravě závady potají. Například v roce 2009 některým majitelům škodovek vyměňovala čelní okna, uvedla Prima.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK