Německá banka BayernLB loni snížila ztrátu téměř o polovinu

31.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 31. března (ČTK) - Německá státní banka BayernLB loni snížila čistou ztrátu téměř o polovinu na 2,6 miliardy eur (zhruba 66 miliard Kč) z 5,1 miliardy eur v předchozím roce. Oznámila to dnes firma. Dodala, že v letošním roce se hodlá vrátit k zisku.

Za loňskou ztrátou stála bývalá rakouská divize Hypo Group Alpe Adria. Odpisy a ztráty související s touto divizí loni dosáhly 3,3 miliardy eur, napsala agentura Reuters.

BayernLB přenechala svůj zhruba dvoutřetinový podíl v problémové divizi Hypo Group rakouské vládě. Odvrátila tak bankrot divize, jehož důsledky by pocítil celý evropský bankovní sektor. Hypo Group se dostala do finančních potíží zejména kvůli své chorvatské pobočce.

"Banka musí čelit důsledkům dřívějších strategických rozhodnutí a učinit příslušné kroky," uvedl generální ředitel BayernLB Stefan Ermisch. "Naším cílem pro tento rok je dosáhnout návratu k ziskovosti," dodal.

BayernLB získala v roce 2008 státní pomoc, když jako první požádala o podporu ze záchranného balíčku, který pro peněžní ústavy vytvořila německá vláda. Firma očekává, že Evropská unie tuto státní pomoc schválí v první polovině letošního roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK