Sony chce prodat většinu ve své slovenské továrně firmě Hon Hai

31.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 31. března (ČTK) - Japonská společnost Sony plánuje prodat většinu ve své továrně na výrobu televizorů s obrazovkou z tekutých krystalů (LCD) na Slovensku tchajwanské firmě Hon Hai Precision Industry. Prodej je součástí snah Sony vrátit operace v oblasti výroby televizorů k zisku. Prodej se má uskutečnit do září, cena zatím nebyla zveřejněna.

Největší tchajwanský výrobce elektronických součástek by měl získat v továrně podíl 90 procent. Sony si ponechá zbývajících deset procent. Transakce by neměla mít výrazný vliv na zisk Sony v novém fiskálním roce, který začne 1. dubna.

Závod v Nitře má kolem 2500 zaměstnanců. Jejich počet by měl být zachován i po změně majitele a továrna bude i nadále vyrábět LCD televizory Sony.

Výroba televizorů s plochou obrazovkou Sony se již delší dobu potýká kvůli silné konkurenci s problémy. Očekává se, že za letošní fiskální rok, který končí dnes, vykáže výroba televizorů ztrátu. V červených číslech tak skončí již šestý rok za sebou, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK