Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry

31.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 31. března (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry; investory překvapil trh práce. Zpráva soukromé personální agentury jim připomněla, že tato oblast americké ekonomiky má stále slabiny.

V poledne newyorského času index Dow Jones oslabil o 0,15 procenta na 10.891,7 bodu. Index Nasdaq Composite se ale zvýšil na 2412,9 bodu se ziskem 0,1 procenta, ukázaly internetové stránky Yahoo Finance.

Agentura ADP oznámila, že zaměstnavatelé v soukromém sektoru za březen zrušili 23.000 pracovních míst. Ekonomové podle průzkumu Thomson Reuters přitom očekávali vznik 40.000 nových příležitostí.

Zpráva od ADP slouží jako předběžný indikátor páteční oficiální statistiky z amerického ministerstva práce. Čísla ministerstva se můžou ale výrazněji lišit, protože na rozdíl od ADP zahrnují i veřejný sektor.

Ekonomové předpokládají, že zpráva ministerstva ukáže za březen 190.000 nových pracovních možností. Březen by se tak stal teprve druhým měsícem od začátku recese, kdy počet pracovních příležitostí vzrostl, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK