Koruna dopoledne zpevnila vůči euru na 25,34 Kč/EUR

01.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. dubna (ČTK) - Česká měna dopoledne posilovala vůči oběma hlavním světovým měnám, výrazněji k euru. Kolem 10:30 koruna k euru v porovnání se středečním závěrem zpevnila o devět haléřů na 25,34 Kč/EUR. Proti dolaru si polepšila mírněji, a to o dva haléře na 18,77 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se koruna chytila pozitivního obratu ve světě, zhoršení situace na vyspělých trzích způsobené středečními čísly z americké ekonomiky nezanechalo na středoevropských měnách žádné následky. "Dnes, kdy se nálada v Asii a později i Evropě zlepšila, měny v našem regionu reagují rychlým posílením," uvedl Vlk.

Dolar se ve středu zastavil mírně nad 1,3500 USD/EUR a následně sklesal do těsné blízkosti této hranice, poznamenal Vlk s tím, že ani dnes není jeho pohyb tolik korelován s akciemi jako dříve. Kolem 10:30 se dolar obchodoval na 1,3504 USD/EUR.

"Hlavní trhy budou v pátek zavřeny, za mořem však vyjdou klíčová data tohoto měsíce - změna počtu pracovních míst. To znamená velké riziko. Dolar by tak dnes mohl zůstat klidnější, větší akce se zřejmě rozběhnou až po svátcích," míní Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK