Koruna dopoledne mírně oslabila vůči euru, k dolaru stagnovala

02.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. dubna (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně oslabila vůči euru, k dolaru stagnovala blízko čtvrtečního závěru. Kolem 10:15 koruna proti euru klesla o tři haléře na 25,36 Kč/EUR. Vůči dolaru se obchodovala na 18,71 Kč/USD, byla tak o haléř silnější, vyplývá z údajů serveru Patria Online. Obchodní aktivita byla nízká, hlavní trhy jsou o Velkém pátku zavřené.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka je dnes koruna prakticky bez pohybu. Na současné hladině by mohla vyčkat na odpolední čísla z USA, trh očekává čísla o vývoji nezaměstnanosti za březen.

Domácí události zastupuje zápis z posledního měnového jednání České národní banky. "Úrokové sazby by měly podle banky růst později a pozvolněji oproti stávající predikci. Podle některých členů rady si navíc lze představit i snížení sazeb," uvedl Vlk. Koruna na tyto informace nijak nereagovala, dodal.

Euro ve čtvrtek proti dolaru posílilo spolu se zisky na ropě a na akciích. Pak se obchodování s eurem a dolarem stabilizovalo, poznamenal Vlk. Kolem 10:15 se dolar obchodoval na 1,3554 USD/EUR, podle Vlka se obchoduje bez výrazných změn.

jap vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK