Koruna stagnuje na pátečních hodnotách, statitiska ji neovlivnila

06.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. dubna (ČTK) - Koruna se dnes dopoledne s drobnými odchylkami obchodovala na úrovni z konce minulého týdne. Proti euru byla v 10:30 o tři haléře silnější na 25,33 Kč/EUR, k dolaru o čtyři haléře oslabila na 18,86 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Nic na tom nezměnila data z domácí ekonomiky - maloobchod poklesl méně, než se čekalo, přebytek zahraničního obchodu splnil očekávání za vysokého růstu vývozu," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Pozitivní nálada na zahraničních trzích ale bude podle Vlka středoevropské měny podporovat. "Zlotý jde opět v čele a posiluje a pro korunu jsou tu dobré podmínky na další pokus o posílení pod 25,30," uvedl Vlk.

Dolar dnes rozšířil své zisky proti euru a obchoduje se na 1,3415. Posilovat začal už po pátečních číslech z trhu práce, která sice nesplnila velmi optimistická očekávání, ale přesto vykázala výrazné zlepšení proti předchozímu měsíci. K pohybu na tomto měnovém páru mohlo rovněž pomoci Řecko, které se ozvalo, že by chtělo ještě doplnit dohodu o finanční pomoci. Toto téma ale trhy už neovlivňuje tak silně jako dříve. "Vztah eurodolaru a akcií opět zeslábl - americká měna dokáže profitovat z domácích dat navzdory lepšímu vztahu investorů k riziku," podotkl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK