Společnosti Koryna nábytek loni klesly tržby i zisk

07.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. dubna (ČTK) - Společnosti Koryna nábytek, přednímu tuzemskému výrobci kuchyňského nábytku, loni klesly tržby o 17 procent na 373,5 milionu korun. Zisk před zdaněním činil 23,35 milionu Kč, což bylo o sedm procent méně než v roce 2008. ČTK to dnes řekl mediální zástupce společnosti Aleš Kacl. Ekonomická krize zapříčinila pokles poptávky po kuchyních a výsledky společnosti ovlivnilo také snížení objemu bytové výstavby, které následně dopadá na prodej bytových interiérů.

Aktuální stav ekonomiky podle společnosti sídlící v Koryčanech na Kroměřížsku nahrává levnějším výrobkům, především z Polska, z nichž nejvýznamnější je prodejní síť polských kuchyní Oresi.

"Další vývoj zřejmě ovlivní nové bytové projekty. Podle nejnovějších informací od našich partnerů, kteří se zabývají developerskou činností, se právě rozbíhají nové bytové projekty," uvedla dnes firma v tiskové zprávě.

Firma dnes také oznámila, že nově nabídne svým zákazníkům také nábytek pro obývací pokoje, koupelny a ložnice. "Současným trendem v bytové výstavbě je propojený prostor kuchyně, jídelny a obývacího pokoje. Našim cílem je celkové řešení tohoto prostoru," uvedl obchodní ředitel společnosti Jiří Fryšták.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK