Slovenské aerolinky Seagle Air směřují do konkurzu

13.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Banská Bystrica (Slovensko) 13. dubna (ČTK) - Slovenský soud rozhodl o zahájení konkurzního řízení vůči krachující letecké společnosti Seagle Air. Firma kvůli finančním problémům loni na podzim ukončila provoz, minulý týden pak její vedení podalo návrh na konkurz. Samotný verdikt o vyhlášení konkurzu padne později, sdělila dnes ČTK mluvčí Krajského soudu v Banské Bystrici Nina Spurná.

"Usnesení bude právoplatné po zveřejnění v Obchodním věstníku," uvedla Spurná. Soud má potom pět dní na to, aby vydal rozhodnutí o konkurzu.

Aerolinky Seagle Air loni přepravily více než 300.000 cestujících; létaly z Bratislavy, Prahy, Brna, Ostravy, Pardubic, Budapešti a italské Verony. Firma vznikla v roce 1995 a původně se zaměřovala na vybudování první letecké školy na Slovensku. Později založila dceřinou firmu Seagle Jet, která přepravovala hlavně VIP klienty.

Do problémů se kvůli dopadům hospodářské krize dostali téměř všichni větší letečtí přepravci na Slovensku. Loni zkrachovala nízkonákladová letecká společnost SkyEurope, kvůli nedostatku peněz skončila na začátku března v restrukturalizaci také společnost Air Slovakia. Těžkosti už letos připustila i společnost Danube Wings.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK