OVB Allfinanz loni klesl čistý zisk o pětinu na 106,5 mil. Kč

13.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. dubna (ČTK) - Finančně-poradenská společnost OVB Allfinanz loni vykázala čistý zisk 106,5 milionu korun, což je v meziročním srovnání pokles o pětinu. Společnost loni získala více než 51.000 nových klientů, což je v meziročním srovnání nárůst o 18 procent. ČTK o tom dnes informovala mluvčí společnosti Jaroslava Matoušková. Podle ní za poklesem zisku stojí investice do rozvoje společnosti, modernizace výpočetního systému, stabilizace a konsolidace prodejní sítě a podpora znalosti značky.

"Pokles zisku je nutné chápat jako investici, protože právě díky ní se v konečném efektu zvýšila znalost značky, která spolu s dalšími opatřeními v oblasti procesů i v prodejní síti navýšila počet klientů," uvedla Matoušková. Společnost podle ní loni zaznamenala v souvislosti s krizí zvýšený zájem o finanční poradenství, spořicí a zajišťovací programy a produkty.

Ovšem i přes nárůst počtu klientů klesl loni společnosti počet uzavřených smluv, a to o 14 procent na 174.400. Pokles není podle Matouškové způsoben nižší produktivitou práce finančních poradců, ale tím, že většina finančních domů i kvůli poplatkům konsoliduje produkty pro klienta pod jednu smlouvu.

OVB Allfinanz působí na českém trhu od roku 1993 jako dceřiná společnost německé OVB Holding AG. Nyní má téměř 900.000 klientů a spravuje skoro dva miliony smluv. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970. V současnosti působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK