Levi Strauss zvýšil zisk o 17 procent na 56 milionů dolarů

13.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 13. dubna (ČTK) - Americký výrobce džínového oblečení a doplňků Levi Strauss & Co v prvním čtvrtletí hospodařil s čistým ziskem 56 milionů dolarů (asi 1,04 miliardy Kč). Meziročně je to nárůst asi o 17 procent. Tržby se firmě zvýšily o devět procent na 1,04 miliardy dolarů (asi 19,3 miliardy Kč).

K růstu zisku vedle vyšších tržeb pomohly také kurzové výkyvy, které se vyvíjely ve prospěch podniku. Příznivý vliv ale měly rovněž lepší vyhlídky vývoje spotřebitelských výdajů.

Levi Strauss má sídlo v San Francisku a proslavila se převážně džínovými kalhotami stejné značky. Firma nicméně vyrábí širokou škálu doplňků, nejen z denimu. Levi Strauss je soukromým podnikem, jeho akcie nejsou na burze, a firma proto nemá povinnost výsledky hospodaření zveřejňovat.

Podnik v loňském roce provedl několik akvizic, které také pomohly zvýšit celkový zisk. Firma kupovala hlavně prodejny. Na hospodaření firmy se ale v posledních čtvrtletích negativně odrazil globální propad výdajů, hlavně v Evropě. Maloobchodní obchody, které má firma v jiných částech světa, ale negativní vliv pomohly mírnit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK