Akcie v USA vzrostly díky očekávání výsledků Intelu

14.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. dubna (ČTK) - Akcie amerických korporací v úterý vzrostly za čekání investorů na čtvrtletní výsledky hospodaření čipového gigantu Intel. V dopolední části obchodování ale akcie klesaly, protože hliníkárenský koncern Alcoa svými výsledky nenaplnil očekávání analytiků.

Klíčový index Dow Jones za úterý posílil o 13,45 bodu na 11.019,42 bodu, tedy o desetinu procenta. Index Nasdaq Composite stoupl o 0,3 procenta na 2465,99 bodu, když si 8,12 bodu připsal.

Dow Jones v pondělí uzavřel poprvé po roce a půl nad psychologicky významnou hranicí 11.000 bodů. V úterý se nad ni díky čekání na čísla Intelu vrátil. Intel čísla zveřejnil až po závěru burzovní seance.

Alcoa byla pro akciový trh nepříjemným startem výsledkové vlny zpráv za první čtvrtletí roku. Analytici ale poté usoudili, že její výsledek není dobrým indikátorem toho, jak si povedou ostatní společnosti.

Na devizovém trhu kurz eura v závěru obchodování přišel o zisky vůči dolaru. Aukce řeckých dluhopisů poukázala na přetrvávající obavy z potenciální neschopnosti země své dluhy splácet, napsala agentura AP.

V závěru dne se kurz eura vrátil na 1,3587 USD z denního maxima 1,3626 USD. Euro vůči jenu oslabilo o desetinu procenta na 126,60 JPY a dolar k jenu klesl na 93,15 JPY, také o desetinu procenta, uvedla agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK