Výrobce pneumatik Continental se vrátil k provoznímu zisku

28.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 28. dubna (ČTK) - Německý výrobce pneumatik a automobilových součástek Continental hospodařil v prvním čtvrtletí s provozním ziskem 494 milionů eur (12,7 miliardy Kč) po ztrátě 165 milionů eur před rokem. Oznámila to dnes firma, která působí rovněž v České republice.

Tržby společnosti ve čtvrtletí stouply na šest miliard eur z předchozích 4,3 miliardy. V celém letošním roce očekává firma nárůst tržeb o minimálně pět procent. "Pokud se budou trhy nadále vyvíjet tak pozitivně jako dosud, máme dokonce naději zvýšit tržby až o deset procent," uvedl generální ředitel Elmar Degenhart. "Zatím nelze říct, jak se bude evropský automobilový průmysl vyvíjet ve druhé polovině roku," dodal.

Poptávka po automobilech byla těžce zasažena světovou hospodářskou a finanční krizí. Řada evropských zemí se proto rozhodla podpořit prodej zavedením šrotovného, což vedlo k růstu poptávky. Očekává se však, že po vypršení podpůrných programů prodej aut opět klesne.

V České republice vlastní Continental otrokovického producenta pneumatik Barum a jičínskou výrobu brzdových posilovačů a válců pro automobily Teves. Divize pro výrobu automobilové elektroniky VDO má v Česku další čtyři továrny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK