Škoda zahájila v Rusku kompletní výrobu nové Fabie

28.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mladá Boleslav/Kaluga (Rusko) 28. dubna (ČTK) - Automobilka Škoda Auta zahájila ve svém závodě v ruské Kaluze kompletní výrobu nové Škody Fabia. Dosud se tam tento vůz pouze montoval. Na ruských silnicích se vůz objeví na počátku května. ČTK o tom dnes informoval mluvčí firmy Jaroslav Černý. Prvním vozem, který se v Rusku začal kompletně vyrábět, byla loni Octavia.

Fabia je jedním z nejprodávanějších modelů značky Škoda jak v Rusku, tak na ostatních světových trzích. V roce 2009 prodala automobilka po celém světě 264.173 fabií, což je meziročně o 7,1 procenta více. V Rusku byla Fabia loni vůbec nejvíce prodávaným modelem mladoboleslavské automobilky.

"Rusko je pro značku Škoda jedním z klíčových trhů, přičemž udržitelný růst tohoto trhu očekáváme i v budoucnu. Jedním z hlavních cílů společnosti je proto další rozvoj našich výrobních kapacit," řekl Petr Janeba, šéf společnosti Škoda Russia. Z linek v Kaluze již sjíždí všechny škodovácké modely, pouze Octavia a nově Fabia se tam však vyrábí kompletně. Součástí výrobního procesu je tedy svařování, lakování i montáž.

Celkem v Kaluze vznikají kompletně tři koncernové vozy, Volkswagen tam loni totiž začal vyrábět model Tiguan. "Náš závod v Kaluze je se svým širokým portfoliem modelů v rámci koncernu Volkswagen unikátní, přičemž stávající počet vyráběných modelů chceme v budoucnu ještě rozšířit. Navíc zde vyrábíme automobily v souladu s nejpřísnějšími kvalitativními standardy,“ podotkl Dietmar Korzekwa, generální ředitel společnosti Volkswagen Group Rus.

Nová Fabia bude v Rusku k dostání u oficiálních dealerů od začátku května. Už v dubnu zde Škoda Auto oznámila zahájení příjmu objednávek na tento model.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK