Toyota svolává do servisů v USA dalších 50.000 vozů

28.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 28. dubna (ČTK) - Japonská automobilka Toyota Motor Corp. svolává ve Spojených státech do servisů další vozy. Tentokráte 50.000 užitkových vozů Sequoia. Důvodem jsou možné problémy v systému elektronické kontroly stability, který se v některých případech může aktivovat i při pomalé jízdě a zabránit vozu ve zrychlení, které řidič očekává.

Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) podle Toyoty současné problémy šetří. Firma zatím neví o žádné nehodě nebo zranění, které by závada způsobila.

Toyota od loňského října svolala po celém světě k opravám přes osm milionů vozů. Důvodem byly problémy s plynovým pedálem u několika modelů a s brzdami u hybridního modelu Prius. Od amerického úřadu pro bezpečnost dostala rekordní pokutu 16,4 milionu USD (zhruba 318,8 milionu Kč), protože pomalu odpověděla na problémy s plynovým pedálem, napsala agentura AP.

Toyota je největší automobilka na světě. Firma si svou vedoucí pozici na automobilovém trhu vybudovala nabídkou bezpečných a spolehlivých automobilů za rozumnou cenu. Rozsáhlá svolávání automobilů k opravě však mají negativní dopad na její pověst výrobce kvalitních vozů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK