Zisk vydavatele karet Visa ve čtvrtletí stoupl o 33 procent

29.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 29. dubna (ČTK) - Vydavateli platebních karet Visa stoupl ve druhém fiskálním čtvrtletí zisk o 33 procent na 713 milionů USD (zhruba 13,8 miliardy Kč). K růstu přispěly vyšší útraty spotřebitelů prostřednictvím karet. Vysoké příjmy firma podle prohlášení zveřejněného v noci na dnešek čeká až do konce roku.

Příjmy za tři měsíce do konce března stouply na 1,96 miliardy USD z loňských 1,65 miliardy USD. Firmě pomáhá hlavně nárůst transakcí prostřednictvím debetních karet. Spotřebitelé v době krize výrazně omezili používání kreditních karet a stále upřednostňují debetní karty před kreditními.

Počet transakcí prostřednictvím debetních karet v USA stoupl o 19 procent, hodnota transakcí v dolarech pak o 18 procent. Na zahraničních trzích počet transakcí vzrostl o 20 procent a objem v dolarech o 33 procent. Počet transakcí prostřednictvím kreditních karet se v USA zvýšil o 1,5 procenta a v dolarech o 0,3 procenta. V předchozích pěti čtvrtletích naopak objem transakcí v dolarech klesal. V zahraničí pak oba ukazatele stouply o 11 procent.

Za celý fiskální rok Visa nyní očekává tržby spíše na horním konci své prognózy. Ta počítá s příjmy v rozmezí 7,67 miliardy až 7,95 miliardy USD, což představuje meziroční růst o 11 až 15 procent. Podle analytiků mají příjmy činit v průměru 7,91 miliardy USD, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK