Euro se v Asii po oživení z ročního minima stabilizovalo

29.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 29. dubna (ČTK) - Kurz eura se dnes na asijském devizovém trhu po oživení ze středečního ročního minima vůči dolaru stabilizoval kolem 1,32 USD. Nálada vůči evropské měně však zůstává nepříznivá a investoři nadále sledují vývoj kolem plánu finanční pomoci pro Řecko.

Euro bylo ve druhé polovině obchodování ve východní Asii na 1,3210 USD, bez větší změny proti newyorskému závěru 1,3216 USD. Ve středu se v reakci na snížení ratingu Španělska propadlo až na 1,3114 USD, večer však oživilo díky tomu, že americká centrální banka mírně zlepšila hodnocení americké ekonomiky a potvrdila, že ponechá úrokové sazby v dohledné budoucnosti na rekordním minimu. Aktivita na asijském trhu byla vzhledem ke svátku v Japonsku nízká.

Agentura S&P ve středu snížila úvěrový rating Španělska o jeden stupeň na AA, což obnovilo obavy z přenesení dopadů řecké dluhové krize na další země eurozóny. Euro to srazilo opět dolů poté, co jej předtím podpořily zprávy, podle nichž bude balík pomoci pro Řecko mnohem vyšší, než se původně udávalo.

Euro vůči jenu oslabilo o 0,2 procenta na 124,10 JPY. Dolar proti jenu po středečním vzestupu o jedno procento dnes mírně oslabil na 93,95 JPY.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK