Pražská burza posiluje, aktivita je ale minimální

03.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. května (ČTK) - Pražská burza zahájila dnešní obchodování za minimální aktivity s mírným ziskem, posilovala většina titulů. Hlavní index PX si v 10:50 připsal 0,66 procenta na 1284,4 bodu, vyplývá z výsledků burzy.

"Burzy v Británii jsou dnes z důvodu svátku uzavřené, což likviditě ani trochu nepomáhá a nálada je tak v Evropě celkově dost poklidná," uvedla Tereza Špačková z Patria Direct.

Solidně se nicméně podle Špačkové obchoduje s akciemi Komerční banky a ČEZ, ostatní tituly prý nejsou svědky ničeho zajímavého. Komerční banka si připsala půl procenta na 4010 korun, ČEZ přidal 0,37 procenta na 927 Kč.

Nejvíce dnes dopoledne posílila rakouská Erste Bank, která přidala bezmála 1,59 procenta na 864 korun. Obchody s jejími akciemi jsou však nízké a za zisky Erste Bank podle Špačkové může páteční závěr, kdy byla cena Erste stlačena v aukci.

Většina ostatních titulů se proti pátku obchoduje s minimálními relativními změnami, zisk blížící se jednomu procentu a 193 korunám má developer Orco. Naopak pokles přes procento postihl technologickou KIT digital a developera ECM.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK