Projekt na trasu D pražského metra připraví Metroprojekt

03.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. května (ČTK) - Firma Mott MacDonald stáhla své připomínky k vyřazení z výběrového řízení na zpracování projektu trasy D pražského metra. Soutěž tak může být uzavřena a na stavbu nové linky metra může začít připravovat plány společnost Metroprojekt. Novinářům to dnes řekl místopředseda představenstva pražského dopravního podniku (DPP) Antonín Weinert (ČSSD). Stavební práce by mohly začít asi v roce 2013.

Společnost Mott MacDonald podala na zpracování projektu metra z centra Prahy do Písnice nejnižší nabídku, dopravní podnik ji ale ze soutěže vyřadil kvůli pochybnosti o její reálnosti. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ale rozhodnutí zrušil. DPP ale posléze firmu znovu z výběrového řízení vyřadil, údajně kvůli "nedodržení základních kvalifikačních předpokladů pro účast v soutěži".

Mott MacDonald se nakonec rozhodla ve sporu nepokračovat. "Je to bolestné rozhodnutí. Nemůžeme dál pokračovat, náklady s tím spojené jsou značné. Nevidíme konce," řekl ČTK ředitel firmy Jiří Petrák. Rozhodnutí podle něj přišlo z Velké Británie, kde sídlí vedení společnosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK