Koruna dopoledne oslabila k euru i dolaru, euro je dál pod tlakem

04.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. května (ČTK) - Koruna dnes dopoledne oslabila k euru i dolaru. Vůči euru ztratila pět haléřů na 25,60 Kč/EUR, k dolaru oslabila na 19,47 Kč/USD, a byla tak o zhruba desetihaléř slabší než v pondělí, vyplývá z informací serveru Patria Online. Koruna reaguje hlavně na vývoj ve světě, který je podle analytiků lehce negativní. Stejně jsou na tom i okolní měny.

"Akcie v Evropě ztrácejí a euro zůstává pod tlakem, ačkoli dopoledne své ztráty trochu zmírnilo. Nedůvěra v řešení řeckého problému stále přetrvává," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Připomněl, že protesty v Řecku se stupňují spolu s tím, jak je země nucena přijímat další úsporná opatření. "Nátlak veřejnosti může i ohrozit dodržení dohody. Na druhé straně stále není jisté, zda všechny země eurozóny schválí finanční injekci pro Řecko," upozornil Vlk.

Ministři financí eurozóny v neděli schválili finanční pomoc pro silně zadlužené Řecko výměnou za úsporná opatření. Řecko by mělo v příštích třech letech získat 110 miliard eur (asi 2,8 bilionu korun) prostřednictvím úvěrů od členských států eurozóny a Mezinárodního měnového fondu.

Americký dolar se dnes dopoledne obchodoval na 1,313 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK