Provozní zisk pojišťovny Allianz stoupl o pětinu

05.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mnichov 5. května (ČTK) - Největší evropská pojišťovna Allianz zvýšila v prvním čtvrtletí provozní zisk meziročně o pětinu na 1,7 miliardy eur (44 miliard Kč), protože dobré výsledky ve zdravotním a životním pojištění a správě majetku kompenzovaly vysoké náklady související s přírodními katastrofami. Oznámila to dnes na základě předběžných údajů firma, která působí rovněž v České republice.

Celkové tržby německé společnosti ve čtvrtletí stouply na více než 30 miliard eur z 27,7 miliardy před rokem. Přírodní katastrofy, například zemětřesení v Chile či bouře v západní Evropě, však stály pojišťovnu přes půl miliardy eur. To představuje více než dvojnásobek ve srovnání s obvyklým čtvrtletím.

Společnost dnes rovněž potvrdila výhled pro celý letošní rok. "Ačkoli samozřejmě nelze čísla za první čtvrtletí přepočítat na celý rok, jsme z dnešního pohledu v roce 2010 na cestě k dosažení plánovaného provozního zisku 7,2 miliardy eur plus minus 500 milionů eur," uvedl předseda představenstva společnosti Michael Diekmann.

V České republice působí Allianz od roku 1993 a je zde třetí největší pojišťovnou na trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK