Akcionáři zvýšili kapitál Pojišťovny ČS o 800 milionů Kč

07.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. května (ČTK) - Valná hromada Pojišťovny České spořitelny rozhodla o zvýšení základního kapitálu společnosti z vlastních zdrojů o 784 milionů korun na 1,9 miliardy korun. Základní kapitál se zvýší vydáním nových akcií, podíly akcionářů zůstanou zachovány. Důvodem navýšení kapitálu je posílení ekonomické stability a solventnosti pojišťovny. ČTK to dnes sdělila mluvčí Pojišťovny ČS Světla Košková.

"V posledních letech patří Pojišťovna ČS mezi nejrychleji rostoucí pojišťovny v oblasti životního pojištění. K navýšení základního kapitálu společnosti přistupujeme zejména s ohledem na nárůst počtu klientů a objemu spravovaných pojistných smluv,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel PČS Petr Zapletal.

Akcionáři Pojišťovny České spořitelny jsou Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group (podíl 90 procent), Kooperativa pojišťovna (pět procent) a Česká spořitelna (pět procent).

Pojišťovna ČS, která se od roku 2004 specializuje na životní pojištění, vznikla v Pardubicích v roce 1992 jako Živnostenská pojišťovna. PČS od roku 2008 patří do silné pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group. Ta patří mezi vedoucí pojišťovací skupiny v zemích střední a východní Evropy. V Česku do její skupiny patří ještě Kooperativa a Česká podnikatelská pojišťovna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK