ČRa budou nabízet WiMAX ostatním operátorům

10.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. května (ČTK) - České Radiokomunikace zpřístupní svou bezdrátovou datovou síť WiMAX ostatním operátorům. Firma v současnosti WiMAX nabízí ve 26 městech. Uvedla to v tiskové zprávě.

Radiokomunikace v závěru minulého roku odprodaly maloobchodní část společnosti dceřinému mobilnímu operátorovi T-Mobile a nyní se vedle vysílacích služeb soustředí na poskytování telekomunikačních služeb korporátním a velkoobchodním zákazníkům.

"Velkoobchodní nabídku jsme připravili na základě široké poptávky ze strany ostatních telekomunikačních operátorů," uvedl manažer rozvoje služeb a podnikání Marcel Procházka. Službu chtějí Radiokomunikace nabízet poskytovatelům internetového připojení či telekomunikačním operátorům. V případě dalšího zájmu je firma připravená navýšit kapacitu v již pokrytých oblastech, nebo vybudovat sítě i v úplně nových lokalitách.

ČRa jsou v současnosti největším provozovatelem WiMAX sítí v ČR. WiMAX umožňuje proti příbuznému Wi-Fi připojení na větší vzdálenosti a rychlost kolem pěti megabitů za sekundu. Konkurenční technologie ADSL přes telefonní linky nabízí až 20 Mbit/s.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK