Metrostav letos vyplatí dividendy za 170 milionů korun

10.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. května (ČTK) - Stavební společnost Metrostav letos vyplatí akcionářům ze zisku roku 2009 dividendy ve výši 170 milionů korun. Rozhodla o tom valná hromada firmy. O jejích výsledcích dnes Metrostav informoval v tiskové zprávě. Na jednu akcii tak bude připadat 21,50 koruny. Dividendu ve stejné výši vyplatil Metrostav i ze zisku roku 2008.

Metrostavu loni klesl zisk o 93 milionů na 718 milionů korun. Nekonsolidované výkony Metrostavu činily v roce 2009 asi 22,2 miliardy korun, což je zhruba stejně jako v minulých letech.

Valná hromada také rozhodla o změně formy akcií ze zaknihovaných kmenových akcií znějících na majitele na zaknihované kmenové akcie na jméno.

Metrostav patří do slovenské skupiny DDM Group. Tuzemská firma je od roku 1990 právním nástupcem národního podniku, který byl založen v roce 1971. Do skupiny Metrostavu patří například také stavební firma Subterra, kapitálově propojený je Metrostav také se společností Zakládání staveb.

Mezi největší současné zakázky Metrostavu patří výstavba tunelu Blanka v Praze. Ve sdružení se společností Hochtief CZ získal Metrostav v závěru loňského roku zakázku na výstavbu metra z Dejvic do Motola. Její výše činí bez daně z přidané hodnoty 13,6 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK