ČSÚ dnes zveřejní výsledky turistiky a služeb za první čtvrtletí

11.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. května (ČTK) - Český statistický úřad dnes oznámí, jak se v prvních třech měsících roku v tuzemsku vyvíjel cestovní ruch. Loni ve stejném období do tuzemských ubytovacích zařízení přijelo 2,3 milionu hostů, což bylo o 8,4 procenta méně než ve stejném období o rok dříve. Počet přenocování těch, kteří se ubytovali v tuzemských hromadných ubytovacích zařízeních, se meziročně snížil o 8,7 procenta na 7,3 milionu.

Počet přenocování zahraničních hostů meziročně klesl o 18,6 procenta, naopak počet přenocování domácích hostů vzrostl o 2,3 procenta. Počet příjezdů zahraničních hostů klesl o 17,1 procenta, u domácích naopak o jedno procento vzrostl.

Za celý loňský rok počet přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních v ČR meziročně klesl o šest procent, počet ubytovaných hostů se snížil o 5,7 procenta.

Statistický úřad dnes také zveřejní údaje o službách za 1. čtvrtletí 2010. Loni tržby ve službách celoročně klesly o 9,3 procenta, v prvním čtvrtletí se meziročně snížily o 7,8 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK