Koruna dopoledne posiluje k euru a oslabuje k dolaru

11.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. května (ČTK) - Koruna dnes kolem 10:30 mírně posílila k euru na 25,56 Kč/EUR, naopak k dolaru oslabila na 20,09 Kč/USD. Vyplývá to z údajů Patria Online. Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka je tak na počátku týdne koruna relativně stabilní, především při pohledu na divoké pohyby na jiných trzích.

"Dnešek začal pro českou měnu mírným posílením na 25,57 za euro. Jde o běžnou volatilitu, za tímto posunem těžko hledat nějakou zásadní zprávu," uvedl Vlk. Evropské akcie neudržely pondělní tempo a hlavní indexy znovu klesají, což nachází odezvu i na zlotém a forintu. Koruna by mohla ve srovnání s nimi zůstat stabilnější, vnější podmínky vyznívají pro pohyb kolem 25,60, dodal Vlk.

"Že bude expanze peněžní nabídky pro euro výhledově negativní, jsme počítali. Úvodní nadšení ale z eura vyprchalo překvapivě brzy. Stačily první oznámené nákupy dluhopisů ze strany centrálních bank eurozóny," prohlásil Vlk.

Evropská měna se vůči dolaru propadla na 1,2730 a zisky z oznámené záchranné operace se výrazně snížily. Dnešnímu poklesu eura navíc nahrává i vývoj na akciích a ropě, kde probíhá korekce pondělního růstu. Žádná pro trh podstatná data ze západních ekonomik se dnes nečekají, uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK