Zisk Walt Disney díky filmu Alenka v říši divů vyskočil o 55 pct

12.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Los Angeles 12. května (ČTK) - Americké mediální a filmové společnosti Walt Disney vyskočil ve druhém fiskálním čtvrtletní čistý zisk o 55 procent na 953 milionů USD (19,3 miliardy Kč). K růstu přispěl zájem diváků o nový film Alenka v říši divů. Výkon divize zábavních parků a televizní divize však zatím zaostává. Vyplývá to z prohlášení, které firma zveřejnila v noci na dnešek.

Tržby společnosti se za tři měsíce do konce března zvýšily o šest procent na 8,6 miliardy USD. Celosvětové tržby z prodeje vstupenek na film Alenka v říši divů činily 926 milionů USD a pomohly k růstu příjmů filmové divize o sedm procent na 1,5 miliardy USD. Provozní zisk filmových studií vyskočil na 233 milionů USD z loňských 13 milionů.

Příjmy televizní divize stouply o šest procent na 3,8 miliardy USD, hlavně díky sportovnímu kabelovému kanálu ESPN. Provozní zisk divize však zůstal téměř beze změny, mimo jiné kvůli slabšímu prodeji reklamy a vyšším výdajům v síti ABC. Příjmy divize zábavních parků a rezortů stouply o dvě procenta na 2,4 miliardy USD. Provozní zisk se však snížil o 12 procent na 150 milionů USD, hlavně kvůli vyšším nákladům na pohonné hmoty, které se podepsaly na výkonu segmentu okružních plaveb. Návštěvnost parků se snížila o čtyři procenta, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK