Hewlett-Packard začne prodávat tiskárny pro tisk obrazu z mobilů

08.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 8. června (ČTK) - Americký Hewlett-Packard začne prodávat tiskárny s internetovou adresou, aby si na nich lidé mohli tisknout fotografie a další materiál z mobilních telefonů. Podnik to uvedl na dnešní prezentaci.

Takzvané chytré mobily byly pro Hewlett-Packard problém, protože velkou část zisku mu vytváří barva do tiskáren a z těchto mobilů přímo se zatím netiskne. Lidé si navíc spoustu věcí přečtou jen na displeji a nemají potřebu mít všechno na papíře.

Proto dnes HP představil změny, kterými chce proti tomuto trendu jít. Tiskárny s internetovým spojením z jeho výrobní řady budou s cenou začínat na 99 dolarech (2160 Kč). Každá z nich bude mít svoji vlastní e-mailovou adresu, na níž bude uživatel mobilu odesílat vše, co chce tisknout.

Tiskárny budou mít možnost spojení i na webové stránky HP. Přes ně si pak uživatel může zadávat různé úkoly ve specifickém čase, například tisk nových zpráv každé ráno.

Kroky podniku jsou odpovědí na požadavky zákazníků, kteří by si rádi vytiskli něco z mobilního telefonu, netbooku či tabletu, uvedl vice-prezident divize obrazu a tisku HP Vyomesh Joshi.

Analytici průzkumové agentury IDC označili krok za inovaci. Zároveň ale varují, že novinka ještě bude potřebovat dotáhnout do konce v praxi. Není například jisté, zda věc přitáhne dostatečnou pozornost softwarových vývojářů, aby nabízené výhody měly i dostatek aplikací, které je využijí, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK