Akcie v USA šly po Bernankeho komentářích dopoledne oběma směry

08.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. června (ČTK) - Akcie velkých amerických korporací šly dopoledne oběma směry poté, co si investoři v pondělí večer vyslechli některá ujištění o stavu ekonomiky od předsedy centrální banky Bena Bernankeho. Šéf Fedu například nepředpokládá, že by se Spojené státy opět propadly do hospodářské recese.

Přední burzovní index Dow Jones stoupl v poledne newyorského času o 0,7 procenta na 9884 bodů. Index technologického trhu Nasdaq se naproti tomu v 18:00 SELČ snížil na 2166,7 bodu se ztrátou jedné třetiny procenta.

Bernankeho komentář investory zklidnil, když je předtím v pátek rozladila zpráva o květnovém vývoji na trhu práce. Bernanke také zmírnil obavy z toho, že by se zpomalení hospodářského růstu v Evropě mohlo rozšířit přes Atlantik.

Předseda Fedu přišel s projevem v den, kdy Dow Jones v závěru obchodování utrpěl další výrazný propad a skončil na sedmiměsíčním minimu. Trh se poslední dobou obává, že obrovské dluhy některých evropských zemí zpomalí růst ekonomiky v Evropě a následně také ve světě, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK