Pražská burza ráno spíše stagnovala, později začala stoupat

10.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. června (ČTK) - Pražská burza ráno spíše stagnovala, později začala výrazněji posilovat. Index PX kolem 11:00 posiloval o 1,21 procenta na 1120,7. Burzu táhnou vzhůru akcie energetické společnosti ČEZ a obou bankovních emisí. Vyplývá to z údajů burzy.

Pohyb burzy vzhůru ovlivnil vývoj akcií nejobchodovanější společnosti ČEZ, které se po ranních mírných ztrátách obrátily pozitivním směrem a kolem 11:00 zpevňovaly o 0:88 procenta na 895,80 Kč při objemu přes 241 milionů Kč. Ostatní tituly se obchodovaly v objemu řádově desítek milionů korun. Posilovaly obě banky, rakouská Erste Bank připisovala 2,62 procenta na 681,40 Kč a Komerční banka získávala 0,96 procenta na 3572 Kč.

Podle Josefa Dudka z Fio banky dnes bude pražská burza nejdříve stagnovat nebo mírně posílí poté, co se ve středu po předchozích výprodejích trh stabilizoval. Později v odpoledních hodinách trhy ovlivní data z amerického trhu práce. "Euro dále koriguje ze čtyřletých minim, což pomáhá cenám komodit. Dá se proto očekávat posun nahoru u akcií NWR. Po předchozích poklesech by se měly stabilizovat akcie CME a dále neoslabovat," uvedl Dudek. Silněji ve Vídni otevřela Erste Bank, poznamenal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK