Skupina GTS koupí maďarského operátora Interware

15.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. června (ČTK) - Telekomunikační skupina GTS Central Europe, která prostřednictvím operátora GTS Novera působí i v České republice, se dohodla na koupi maďarského provozovatele datových center Interware. Firma to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě. Podmínky transakce nezveřejnila.

Dohoda podléhá schválení maďarským antimonopolním úřadem. Předpokládané dokončení akvizice je do konce letošního třetího čtvrtletí.

Interware patří k alternativním maďarským telekomunikačním operátorům a nabízí pronájem serverů, internetové připojení a fixní hlasové služby především pro firemní zákazníky. Firma provozuje dvě datová centra v Budapešti, která disponují plochou pro uložení serverů o celkové velikosti 1075 metrů čtverečních.

Po dokončení transakce se skupina GTS stane jedním z klíčových hráčů na maďarském trhu služeb datových center. Dohromady s existujícím datovým centrem ve městě Budaörs nabídne svým zákazníkům celkem 1490 metrů čtverečních prostoru. Skupina v současné době provozuje v České republice, Maďarsku, Polsku, na Slovensku a v Rumunsku celkem sedm datových center. Ta nabízí na ploše přes 6000 metrů čtverečních kapacitu pro více než 10.000 serverů.

Koupě Interware navazuje na nedávnou akvizici rumunského telekomunikačního operátora Datek a je v souladu se strategií skupiny GTS stát se preferovaným dodavatelem integrovaných telekomunikačních řešení pro operátory a firemní zákazníky v regionu.

Skupina GTS Central Europe má rozsáhlou optickou síť pokrývající region střední a východní Evropy. Za rok 2009 měla obrat 384,5 milionu eur (zhruba 9,8 miliardy Kč) a provozní zisk 86 milionů eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK