Akcie v USA v závěru středečního obchodování stagnovaly

17.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. června (ČTK) - Akcie v USA v závěru středečního obchodování stagnovaly. Na trh příznivě zapůsobila čísla o vývoji průmyslové výroby. Jejich kladný dopad ale smazaly varovné poznámky společnosti FedEx a slabá čísla z trhu s bydlením.

Dow Jones stoupl o 4,69 bodu na 10.409,46 bodu, tedy o nepatrných 0,05 procenta. Nasdaq stoupl o 0,05 bodu na 2305,93 bodu, což byl v procentech téměř nulový nárůst.

Investoři zaujali opatrný postoj když FedEx uvedl, že mu vyšší náklady omezí v příštím roce zisk. Podnikání FedExu slouží jako ukazatel celé ekonomiky, protože firma rozváží zboží celé řadě odvětví. Emise podniku za středu oslabila o šest procent na 78,07 dolaru.

"Obecně si trh udržel zisky z předchozího dne," shrnul středu jeden z obchodníků. "To by se mělo označit jako povzbudivé," dodal.

Na devizovém trhu se kurz eura neudržel na nejvyšší úrovni za dva týdny vůči americkému dolaru. Znovu se objevily obavy z dluhů Španělska a ze stavu bankovního systému v zemi.

Na euro dolehla i statistika, podle níž nová výstavba obytných domů v USA za květen klesla nejníže za pět měsíců. Evropská měna má sice proti začátku týdne zisk 1,6 procenta, po druhý den za sebou se jí ale nepodařilo udržet se nad 1,2350 dolaru.

V závěru dne se kurz eura snížil na 1,2305 USD a na 112,46 JPY, vůči oběma měnám o pětinu procenta. Dolar vůči jenu pak stagnoval na 91,38 JPY, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK