Koruna dopoledne stagnovala vůči euru, k dolaru míně zpevnila

25.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. června (ČTK) - Česká měna dopoledne při klidném vývoji obchodování stagnovala vůči euru, k dolaru mírně posílila. Kolem 10:10 se koruna obchodovala na úrovni čtvrtečního závěru na 25,82 Kč/EUR. Proti dolaru zpevnila o čtyři haléře na 20,93 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Česká koruna proti euru v ranních hodinách stagnuje poblíž hranice 25,80 Kč/EUR. Obchodní aktivita je velmi nízká a zdá se, že na trh dorazila již skutečná prázdninová nálada," uvedl Miroslav Frayer z Komerční banky.

Jak doplnil analytik Patria Finance Tomáš Vlk, minimální pohyb zaznamenaly i ostatní měny v regionu. Bez důležitých místních zpráv je pohled upřen na hlavní trhy. Po propadu Wall Street se evropské akcie zvedají, což by podle něj mohlo středoevropským měnám vytvořit prostor ke zmenšení čtvrtečních ztrát.

Dolar se na mezibankovních trzích podle Frayera prodával za nepatrně méně než 21 korun. Přesto je na trzích cítit určitá nervozita spojená s evropskými veřejnými financemi a celkovým globálním růstem, která se zejména během čtvrtečního seance promítla do opětovného dolarového posílení. "Je tak možné, že dnes bude česká měna atakovat hranici 21 korun za jeden dolar," míní Frayer.

Americká měna se kolem 10:10 obchodovala na 1,2331 USD/EUR. Trh dnes očekává HDP v USA a index spotřebitelské důvěry Michiganské university. Větší pozornost pravděpodobně přitáhnou až zprávy z jednání zemí G20, dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK