Telefónica zvýšila nabídku na brazilskou Vivo na 7,15 mld. eur

30.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Lisabon 30. června (ČTK) - Španělská Telefónica, která podniká i v České republice, zvýšila nabídku na brazilského mobilního operátora Vivo na 7,15 miliardy eur (184 miliard korun). Podnik tak učinil jen několik hodin před dnešním hlasováním akcionářů, kteří mají o nevyžádané akvizici rozhodnout.

Původní nabídka na podíl portugalského operátora Portugal Telecom ve společném podniku byla 6,5 miliardy eur. Telefónica chce mít na rychle rostoucím trhu telekomunikací v Latinské Americe větší zázemí.

Telefónica SA a Portugal Telecom SGPS SA vlastní po 50 procentech holdingové společnosti Brasilcel, která drží 60 procent Viva. Španělská skupina chce od portugalského partnera odkoupit tu polovinu Brasilcelu, kterou zatím nevlastní.

Obchodování s akciemi portugalského operátora se dnes na lisabonské burze zastavilo. Po oznámení vyšší nabídky vyskočila emise společnosti o 5,42 procenta na 8,75 eura. Analytici podotýkají, že zvýšená nabídka je teď třikrát vyšší, než byla tržní hodnota Viva před měsícem, napsala AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK