Kongres prodloužil termín pro využití výhod při koupi domu

01.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 1. července (ČTK) - Americký Kongres prodloužil o čtvrt roku konečný termín pro využití daňových výhod při koupi domu. Šance využít je tak prý dostanou ještě tisíce kupujících, kteří podepsali smlouvu před 30. dubnem, ale nestihli s bankami a úřady vše vyřídit do 30. června.

Kongres termín nyní posunul na 30. září. V úterý změnu schválila Sněmovna reprezentantů a návrh jde teď k podpisu prezidentovi Baracku Obamovi, napsala v noci na dnešek agentura Reuters.

Daňový úvěr 8000 dolarů pro lidi, kteří si kupují svůj první dům, a 6500 dolarů pro ostatní se stal využívaným lákadlem Obamovy administrativy ve snaze nastartovat prodej domů za hospodářské recese. Realitní agentury ale říkaly, že tisíce kupujících nestihnou vše vyřídit do 30. června, protože banky a úřady jsou zavaleny náporem žadatelů.

"Tento úspěšný a populární program pomohl tisícům rodin zažít americký sen a ekonomice státu dá tolik potřebnou vzpruhu," uvedl demokrat Harry Reid.

Součástí návrhu bylo i rozšíření podpory pro dlouhodobě nezaměstnané. To ale zamítli republikáni, protože by si vyžádal navíc výdaje 34 miliard dolarů, napsal Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK