Sázkové kanceláře: Češi vsadili na Wimbledon stovky milionů Kč

08.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. července (ČTK) - Češi vsadili na zápasy tenisového turnaje ve Wimbledonu stovky milionů korun. Vyplývá to z ankety mezi největšími sázkovými kancelářemi, podle kterých se turnaj stal po světových šampionátech ve fotbalu a hokeji a zimní olympiádě co do objemu sázek největší letošní sportovní událostí. Výrazně k tomu přispělo tažení českého tenisty Tomáš Berdycha až do finále.

Sázky na letošní Wimbledon dosáhly u sázkové kanceláře Tipsport téměř 160 milionů korun. Zájem o tenis byl mimořádný, a to navzdory tomu, že se paralelně hrál světový šampionát ve fotbalu, uvedl mediální zástupce firmy Michal Peterka. Hitem se podle něj staly zejména sázky v průběhu utkání. Dalším důvodem mimořádného zájmu bylo také putování Tomáše Berdycha až do finále, dodal.

Sázková kancelář Chance zaznamenala proti loňskému Wimbledonu objem sázek o 20 procent vyšší. Největším tahounem byl jednoznačně Berdych, kterému se podařilo probojovat až do finále, řekl mluvčí společnosti Ondřej Rajšner.

"Už v loňském roce, kdy Fortuna v ČR přijala sázky celkem přes 120 milionů Kč, Wimbledon potvrdil pozici nejsázenějšího tenisového podniku a letos tomu nebylo jinak. V Česku jsme přijali sázky za více než 200 milionů Kč," řekl ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain. Wimbledon je turnaj takového formátu, že by si jej sázkaři nenechali ujít i v případě, že by se český tenista až do finále neprobojoval, podotkl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK