Sázkové kanceláře: Češi vsadili na MS ve fotbalu přes miliardu Kč

08.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. července - (ČTK) - Češi vsadili na mistrovství světa ve fotbalu v Jihoafrické republice více než miliardu korun a šampionát se tak stal co do objemu sázek největší letošní sportovní událostí. Sázkaři byli kvůli několika překvapivým výsledkům méně úspěšní než obvykle. Shodly se na tom největší tuzemské sázkové kanceláře. Favoritem na titul mistra světa je podle sázkařů i bookmakerů Španělsko.

Sázky na mistrovství světa mají očekávaný průběh a hranice objemu sázek 400 milionů Kč v ČR bude s jistotou překročena, řekl ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain. Letošní MS v Jihoafrické republice tak bude podle něj úspěšnější než poslední světový šampionát i než poslední mistrovství Evropy.

"Ještě sice neznáme celkové náběry na MS úplně přesně, ale je jisté, že předpokládané hranice 500 milionů korun dosáhneme. A to navzdory tomu, že se česká reprezentace na MS neprobojovala, a to bývaly vždy slabší roky," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Jenže nyní podle něj táhnou sázky přes internet a zvláště live sázky, tedy sázky v průběhu zápasu.

"Je zřejmé, že půjde o nejsázenější šampionát v historii," doplnil mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. Vyplývá to podle něj jak z toho, že poprvé je možné sázet legálně prostřednictvím internetu, tak z rozsahu nabídky a popularity fotbalu, na který se v Česku ze sportovních odvětví sází nejvíce.

Zikmund upozornil na to, že šampionát doprovázela řada překvapení, takže úspěšnost sázejících se pohybuje pod obvyklými 90 procenty. V sázce na celkového vítěze šampionátu favorizovali sázející mužstva Brazílie a Argentiny, která vypadla ve čtvrtfinále. "Pokud vezmeme v potaz pouze sázky na oba finalisty, sázející věřili mužstvu Španělska, na které jsme zatím přijali téměř 70 procent vkladů," dodal.

Fortuna již registruje na finálový zápas sázky za zhruba milion Kč, očekávat však lze podle Šraina až osm milionů Kč. Sázkaři věří ze 30 procent Nizozemsku, deset procent sázek směřuje na remízu a 60 procent na Španělsko, které je i kurzovým favoritem bookmakerů.

Také u Tipsportu kurzy hovoří pro Španělsko, jehož výhra je ohodnocena kurzem 2,1:1. Výhra Nizozemska je v kurzu 3,6:1. Před semifinále Německa se Španělskem sázkaři více věřili Německu, mírnými favority byli Němci i pro bookmakery. Poměrně atraktivní může být podle Hadravy před zbývajícími dvěma zápasy sázka na nejlepšího střelce. Pořadí zatím vede David Villa, v kurzu 1,8:1 je největším favoritem na zisk trofeje, ale Wesley Sneijder s kurzem 3,5:1 bude mít ve finále v přímém souboji šanci jej o korunu střelce připravit. Oba dali zatím po pěti brankách.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK