Merck uzavře osm výrobních závodů a osm výzkumných center

08.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. července (ČTK) - Americký farmaceutický gigant Merck & Co. uzavře osm výrobních závodů a osm výzkumných center v rámci restrukturalizace, která je důsledkem loňské fúze s rivalem Schering-Plough. Oznámila to dnes firma. Potvrdila rovněž, že v důsledku fúze hodlá snížit svou celkovou pracovní sílu o 15 procent, což představuje zánik zhruba 15.000 pracovních míst.

Společnost, která je druhým největším výrobcem léků na světě, také zopakovala, že plánuje do roku 2012 snížit roční výdaje o 3,5 miliardy dolarů (70 miliard Kč). Dodala, že restrukturalizační opatření, která doposud ohlásila, by měla roční výdaje zredukovat o 2,7 až 3,1 miliardy dolarů, a splnit tak většinu jejího plánu.

"Dnešní oznámení je dalším důležitým krokem. Úspěšně integrujeme naše globální operace v souladu s časovým harmonogramem a děláme pokroky u strategických priorit Mercku," řekl generální ředitel společnosti Richard Clark.

Merck loni koupil domácího rivala Schering-Plough za 41 miliard dolarů (přes 820 miliard Kč). Zisk společnosti Merck se v letošním prvním čtvrtletí kvůli nákladům souvisejícím s touto akvizicí propadl na 299 milionů dolarů z 1,43 miliardy dolarů před rokem. Tržby se však díky akvizici více než zdvojnásobily na 11,4 miliardy dolarů z předchozích 5,4 miliardy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK