Wall St asi zahájí růstem dík silným výsledkům firem

13.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 13.července (Reuters) - Wall Street zřejmě zahájí úterní seanci růstem poté, co nečekaně silné výsledky firem Alcoa <AA.N> a CSX...

...<CSX.N> pozitivně odstartovaly výsledkovou sezonu.

Alcoa, jako první titul z báze indexu Dow Jones, v pondělí oznámila zisk za druhý kvartál nad odhady trhu, a posílila tak očekávání, že další společnosti vykážou podobně pozitivní výsledky. Železniční společnost CSX také oznámila vyšší zisk, než čekali analytici. [ID:nDOL322501] [ID:nN12205564]

Akcie firmy Alcoa při mimoburzovním obchodování posilovaly o 4,5 procenta.

"Alcoa zahájila výsledovou sezonu v pozitivním duchu, a ukázala tak, že by zisky mohly být lepší, než trh naznačoval," řekl Rick Meckler, prezident LibertyView Capital Management.

Investoři výsledkovou sezonu napjatě očekávali, aby potvrdila, že růst trhu z poslední doby byl opodstatněný. Minulý týden byl pro index S&P nejlepší za rok, když vzrostl o více než 5 procent.

Po závěru úterní seance oznámí výsledky výrobce mikročipů Intel <INTC.O>. Společnosti JPMorgan Chase & Co <JPM.N> a General Electric <GE.N> zveřejní výsledky později během týdne.

"Alcoa zásadně změnila náladu trhu z opatrné na optimistickou, ovšem pokud přinesou výsledky Intelu zklamání, mohlo by to vykolejit přinejmenším sektor velkých technologických firem," řekl Peter Kenny, ředitel společnosti Knight Equity Markets.

Kenny dodal, že podle něj je neuspokojivá zpráva od firmy Intel vysoce nepravděpodobná.

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:00 SELČ rostly o 0,9 procenta, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> posilovaly o 1,0 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK