Evropské akcie zřejmě rozšíří zisky díky Intelu

14.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


LONDÝN, 14.července (Reuters) - Evropské akcie ve středu zřejmě porostou sedmý den v řadě poté, co firma Intel <INTC.O> oznámila kvartální...

...výsledky výrazně nad odhady analytiků, a posílila tak očekávání silných firemních zisků za druhý kvartál.

Futures na index DJ Euro Stoxx 50 <STXEc1>, německý DAX <FDXc1> a francouzský CAC 40 <FCEc1> v 8:25 ukazovaly na růst trhu o 0,5 až 0,7 procenta.

Předchozí seanci uzavřel index evropských blue chips FTSEurofirst 300 <.FTEU3> růstem o 1,92 procenta na 1045,47 bodu, a končil tak nejvýš za poslední tři týdny.

Intel, největší světový výrobce mikročipů, oznámil zisk za druhý kvartál nad odhady trhu, a zmírnil tak obavy, že firemní sektor omezuje výdaje do technologií. [ID:nN12197658]

Optimistické výsledky, jež společnost oznámila po závěru úterní seance na Wall Street, pomohly ve středu asijským akciím vystoupat na třítýdenní maximum.

Americké akcie v úterý vzrostly šestý den v řadě poté, co podnělní čtvrtletní výsledky hliníkárny Alcoa <AA.N> povzbudily investory po předchozí nervozitě ohledně udržitelnosti globálního ekonomického oživení.

"Akciové trhy prostě stoupají, když včerejší trojciferný růst indexu Dow Jones završily nečekaně silné výsledky firmy Intel oznámené po závěru seance, jež podtrhly sílu oživení," uvedl Ben Potter, stratég trhu z IG Markets.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK