Wall St asi zahájí po tržbách smíšeně; Intel pomáhá

14.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 14.července (Reuters) - Americké akciové futures ve středu smazaly předchozí zisky a ukazovaly na smíšené zahájení seance po zprávě, že...

...tržby maloobchodníků ve Spojených státech v červnu klesly druhý měsíc v řadě. Ztráty trhu nicméně brzdily nečekaně dobré výsledky a výhled společnosti Intel.

Údaje amerického ministerstva obchodu ukázaly, že maloobchodní tržby v červnu klesly o 0,5 procenta, především kvůli slabým prodejům u automobilových dealerů a čerpacích stanic. [ID:nSCH443891]

Investoři budou ve středu sledovat také ekonomické prognózy americké centrální banky (Fed), jež budou zveřejněny spolu se zápisem z posledního měnového jednání. Někteří očekávají, že Fed sníží výhled hospodářského růstu Spojených států, podobně jak nyní učinili ekonomové na Wall Street. [ID:nLAG006339]

Intel, zařazený v bázi indexu blue chips Dow Jones, v úterý večer oznámil čtvrtletní výsledky i výhled nad odhady Wall Street, a zmírnil tak obavy, že firmy omezují výdaje do nových technologií. [ID:nDOL423190] Akcie Intelu <INTC.O> před otevřením trhu posilovaly o 5,4 procenta.

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:20 SELČ oslabovaly o 0,2 procenta a futures na index blue chips Dow Jones <DJc1> ubíraly 0,1 procenta, zatímco futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> přidávaly 0,2 procenta.

Index širšího trhu S&P 500 vystoupal z letošního minima z 1.července o 8 procent a investoři zkoumají firemní výsledky za druhý kvartál, aby posoudili, zda je tento růst udržitelný. Zpráva Intelu, podobně jako pondělní výsledky hliníkárny Alcoa <AA.N>, pomohla podpořit optimistický výhled.

"Trh započetl pro zisky firem nejhorší možný scénář, ale tyto výsledky slouží jako pozitivní faktory," řekl Arthur Hogan, hlavní analytik trhu ze společnosti Jefferies & Co v New Yorku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK