Americké akcie zatím bez větších pohybů, čeká se na šéfa Fedu

21.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. července (ČTK) - Americké akciové trhy se v první polovině dnešního obchodování nijak výrazněji nepohybovaly, třebaže je podporovaly příznivé výsledky amerických bank. Investoři s napětím čekají, co dnes v Senátu řekne ke stavu ekonomiky a k měnové politice šéf americké centrální banky Ben Bernanke.

Dow Jonesův index 30 předních akciových titulů kolem poledne newyorského času získával 0,1 procenta na zhruba 10.219 bodů a širší index S&P 500 rostl o 0,3 procenta. Index trhu Nasdaq naopak klesl o 0,5 procenta na 2210 bodů.

Na trhu vládne ohledně Bernankeho projevu nejistota, protože se objevily dohady, že Fed v rámci podpory stále slabé ekonomiky by mohl přimět banky ke zvýšení objemu úvěrů zrušením úroků, které platí bankám za rezervy držené u centrální banky. Tyto spekulace podnítily růst akcií, zatímco nyní je nálada podle analytiků skeptičtější.

Nejistota vymazala počáteční zisky trhu dosažené díky příznivým výsledkům bank Morgahn Stanley a Wells Fargo. Akcie Morgan Stanley v první polovině dne získávaly přes devět procent a kurz Wells Fargo byl vyšší o zhruba čtyři procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK