Wall Street klesá kvůli výhledu ekonomiky

29.07.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW YORK, 29.července (Reuters) - Americké akcie ve středu klesly poté, co slabé údaje o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby a pesimistické...

...zhodnocení ekonomických podmínek v takzvané Béžové knize americké centrální banky držely index S&P 500 pod úrovní 200denního pohyblivého průměru.

Třídenní růst založený na silných firemních výsledcích pomohl v pondělí indexu S&P uzavřít nad hranicí 200denního pohyblivého průměru, jež představuje pozorně sledovaný ukazatel směřování trhu. Od té doby index vyčkává s tím, jak obchodování zůstává omezené na určité pásmo a řízené technickými ukazateli.

"Denním pohybům bude krátkodobě dominovat technické obchodování, dokud nepřijde zásadnější zpráva, jež by nás posunula," řekl Jim Paulsen, hlavní investiční analytik z Wells Capital Management.

Boeing <BA.N> zklamal investory, když předpověděl celoroční zisk mírně pod odhady trhu. Akcie společnosti ztratily 1,9 procenta. [ID:nSCH845740]

Pocit zklamání posílila i takzvaná Béžová kniha americké centrální banky (Fed), průzkum ekonomických podmínek Spojených států. Ta naznačila, že v několika regionech není aktivita tak robustní a v několika posledních týdnech jí došel dech. [ID:nN28200227]

"Po tom pěkném růstu, jaký jsme zaznamenali, to vypadá, že lidé začínájí vybírat zisky. A Béžová kniha to podnítila," řekl Ryan Detrick, hlavní technický stratég ze Schaeffer's Investment Research.

"Firemní výsledky jsou dobré, ale celkově je ekonomika stále přinejmenším utlumená a neroste tak, jak bychom bývali doufali."

Hodnota 200denního pohyblivého průměru u indexu S&P nyní činí zhruba 1114 bodů. Investoři mají potíže definovat ji buď jako vrchol nedávného růstu nebo jako bod konsolidace, jenž povede k dalším ziskům.

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> klesl o 0,38 procenta na 10.497,88 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> oslabil o 0,69 procenta na 1106,13 bodu a technologický Nasdaq Composite <.IXIC> ztratil 1,04 procenta na 2264,56 bodu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK