Výrobci sportovního oblečení Puma stoupl čtvrtletní zisk o 16 pct

29.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 29. července (ČTK) - Čistý zisk německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Puma AG v letošním druhém čtvrtletí stoupl o 16 procent na 44,8 milionu eur (zhruba 1,1 miliardy Kč). Tržby se zvýšily jen o 2,5 procenta na 615,4 milionu eur. Vyplývá to z dnešního prohlášení firmy.

Puma současně zrušila odhad vývoje zisku před zdaněním na celý letošní rok. Důvodem je spor se španělským držitelem licence Estudio 2000, kvůli kterému bude firma nucena zaúčtovat mimořádné náklady. Přesto vidí druhou polovinu roku pozitivně a potvrdila, že tržby se mírně zvýší o jedno až šest procent. Provozní zisk bez mimořádných položek se má proti loňsku zlepšit.

Puma je po konkurentech Nike a Adidas třetím největším výrobcem sportovního oblečení na světě. Majoritním akcionářem podniku je francouzská maloobchodní skupina PPR.

Akcie Pumy od počátku letošního roku zaostávají za konkurenty. Zatím si připsaly pouze jedno procento, zatímco akcie Adidasu stouply o 12 procent a firmy Nike o deset procent.

Konkurenční Adidas minulý týden uvedl, že podle předběžných výsledků jeho čistý zisk za druhé čtvrtletí stoupl na 126 milionů eur z loňských devíti milionů eur. Tržby se zvýšily o 19 procent na 2,9 miliardy eur, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK