PartyGaming a bwin vytvoří největší online sázkovou kancelář

29.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 29. července (ČTK) - Britský provozovatel internetového sázení a hazardních her PartyGaming se dohodl na spojení s rakouským konkurentem bwin v hodnotě 3,3 miliardy USD (62,4 miliardy Kč). Spojením vznikne největší společnost v oblasti internetového sázení a hazardního hraní na světě s akciemi na burze. Oznámily to firmy v dnešním prohlášení.

Ke spojení dojde formou výměny akcií. Po dokončení transakce budou akcionáři bwin vlastnit ve sloučené firmě 51,6 procenta a akcionáři PartyGaming zbývajících 48,4 procenta. S akciemi nové skupiny se bude obchodovat na londýnské akciové burze.

Dohoda má zatím podle prohlášení podporu 28,5 procenta akcionářů PartyGaming a 14,4 procenta bwin. Firma má mít po spojení přední pozici ve sportovním sázení, ale rovněž v dalších internetových hazardních hrách, jako poker, kasino či bingo.

Spojení obou firem se dlouho čekalo, protože firmy chtějí co nejvíce vytěžit z deregulace internetového hazardního hraní po celém světě, zvláště na rýsujícím se lukrativním trhu v USA. Americký Kongres totiž mění svůj postoj k internetovému hazardu. Zatímco před čtyřmi lety jej zakázal, nyní je ve Sněmovně reprezentantů zákon, který by umožnil některé typy internetových sázek a hazardních her, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK