Největší německý obchodní řetězec Metro zvýšil provozní zisk

02.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Düsseldorf 2. srpna (ČTK) - Největší německý obchodní řetězec Metro ve druhém čtvrtletí zvýšil provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek o šest procent na 334 milionů eur (8,3 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma, která v České republice provozuje velkoobchody Makro.

"Trend hospodářského oživení stále více zesiluje, skupina Metro se vyvíjí na pevných základech. Ačkoli krize ještě není za námi, ve stále více zemích se objevují jasné záblesky naděje," uvedl šéf podniku Eckhard Cordes.

Tržby společnosti stouply o 2,4 procenta na 15,7 miliardy eur. Firma rovněž zvýšila rozpočet na investice pro letošní rok na 2,1 miliardy eur z dříve předpokládaných 1,9 miliardy. "Zvýšení rozpočtu na kapitálové výdaje je známkou naší důvěry. Opět se více soustředíme na růst a expanzi, období opatrnosti skončilo," upozornil Cordes.

Metro je čtvrtým největším maloobchodním prodejcem na světě. Firma provozuje více než 2100 obchodů ve 34 evropských, asijských a afrických zemích. Začátkem loňského roku spustila restrukturalizační program s cílem zrušit 15.000 pracovních míst do roku 2012, napsala agentura Reuters.

Ve střední a východní Evropě působí společnost od roku 1993, v České republice je zastoupena od roku 1997. Její divize Makro Cash&Carry ČR provozuje 13 velkoobchodních center a podle tržeb patří mezi největší obchodní řetězce v zemi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK